ГоловнаСвіт

Іран відкриє повітряний простір для польотів в обхід України

Кілька країн заборонили своїм авіакомпаніям польоти над зоною АТО

Іран відкриє повітряний простір для польотів в обхід України
Фото: motto.net.ua

Іран за запитом Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) готовий відкрити свій повітряний простір для рейсів із Північної Європи, що летять в Азію, оминаючи Україну.

Про це повідомив у вівторок, 22 липня, іранський телеканал Press TV з посиланням на заступника директора компанії-оператора аеропортів Ірану (IAC) Ібрагіма Шуштарі.

За словами Шуштарі, ICAO надіслала в IAC відповідний запит, який задовольнили у вівторок. Він також додав, що авіакомпанія Malaysia Airlines вже перенаправила свої рейси з Амстердама в Каула-Лумпур через повітряний простір Ірану.

Раніше Malaysia Airlines заявила, що всі європейські маршрути компанії пролягатимуть поза повітряним простором України. Крім цього, кілька країн, серед яких Німеччина, США, Франція, Росія, Італія, Білорусь, Казахстан, КНР, вирішили заборонити своїм авіакомпаніями польоти над зоною на сході України або ж змінити маршрути польотів.

Нагадаємо, що, за попередніми даними, лайнер авіакомпанії Malaysia Airlines збили донецькі бойовики, які, ймовірно, переплутали його з українським транспортником. Унаслідок падіння загинули 298 осіб, зокрема 85 дітей. Більшість пасажирів були голландцями. Літак прямував з Амстердама в Куала-Лумпур.

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що малайзійський пасажирський літак збили терористи ДНР із зенітно-ракетної установки "Бук-5М". СБУ також оприлюднила переговори терористів про переправлення ЗРК "Бук".

Радбез ООН у понеділок ухвалив резолюцію, в якій закликав притягнути до відповідальності винних в авіакатастрофі, припинити військові дії в зоні аварії літака і забезпечити безпечний доступ міжнародних експертів на місце падіння Boeing.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram