ГоловнаСвіт

Відповідальність за аварію "Боїнга" лежить на Путіні, - Маккейн

Сенатор вважає, що США варто почати постачання зброї українському уряду

Відповідальність за аварію "Боїнга" лежить на Путіні, - Маккейн
Маккейнпоставки
Фото: http://lenta.ru

Відповідальність за катастрофу лайнера "Малайзійських авіаліній" лежить на Володимирі Путіні, який підтримує сепаратистів на сході України.

Про це в ефірі телеканалу NBC заявив американський сенатор Джон Маккейн, повідомляє 19 липня "Радіо Свобода".

Політик закликав в жодному разі не повторювати перезавантажень відносин з Москвою і запропонував Вашингтону план роботи з Кремлем.

На думку Маккейна, по-перше, потрібно засудити особисто Путіна за трагедію, оскільки сепаратистів озброює керована ним Росія. По-друге, сказав сенатор, необхідно ввести суворі санкції щодо Москви і заохотити Європу вчинити так само. По-третє, НАТО повинно перебазуватися для кращого захисту Балтії і союзників блоку на кордоні з Росією. І, нарешті, США варто почати постачання зброї українському уряду для кращої боротьби проти проросійських терористів.

Раніше розвідка США прийшла до висновку, що "Боїнг" швидше за все, збили проросійські сепаратисти. Президент США Барак Обама заявив, що уряд США володіє інформацією, що літак було збито ракетою, випущеною з території, контрольованої проросійськими сепаратистами. Росія, зі свого боку, звинуватила адміністрацію США в тому, що її представники не дочекалися виконання початкових домовленостей щодо проведення розслідування "і просто мстять".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram