ГоловнаСвіт

ЄС розширив критерії введення санкцій проти російських компаній

Санкції можуть поширюватися на компанії Криму і Севастополя

ЄС розширив критерії введення санкцій проти російських компаній
Фото: EPA/UPG

Рада Євросоюзу розширила перелік критеріїв для включення російських компаній до "чорного списку" ЄС.

Про це 19 липня повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на заяву, опубліковану в Офіційному журналі ЄС.

Згідно з опублікованим повідомленням, санкції торкатимуться як юридичних, так і фізичних осіб, які здійснюють дії, які загрожують цілісності та незалежності України.

"Зважаючи на гостроту ситуації в Україні "заморожуванню" підлягають всі фонди і активи фізичних та юридичних осіб, які матеріально чи фінансово підтримали дії, що порушують територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, які активно підтримували реалізацію такої політики чи які перешкоджали міжнародним організаціям в Україні", - йдеться в заяві.

Більше, санкції можуть поширюватися на "компанії Криму і Севастополя, власність яких було передано з порушенням українських законів, або юридичних та фізичних осіб, які отримали вигоди від цих дій".

Перелік компаній в оновленому чорному списку для Росії та України має бути підготовлений до кінця липня.

Нагадаємо, президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон обговорили в телефонній розмові введення нових санкцій.

Зараз у чорному списку Євросоюзу знаходяться 72 фізичних особи. Серед них - російські політики і чиновники, лідери самопроголошених Донецької та Луганської народних республік, а також дві кримські компанії, які Євросоюз розцінює як незаконно конфісковані.

Планове засідання Ради Європейського Союзу відбудеться 22 липня. На ньому обговорять події в Україні, катастрофу малайзійського "Боїнга-777" та підготовку нових санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram