ГоловнаСвіт

Обама обговорив з Меркель і Кемероном нові санкції проти РФ

Санкції введуть, якщо Москва не вживатиме заходів із деескалації ситуації в Україні

Обама обговорив з Меркель і Кемероном нові санкції проти РФ
Барак Обама, Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама обговорив із канцлером Німеччинии Ангелою Меркель і прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном можливість введення додаткових санкцій проти Росії, якщо вона не прийме заходи по деескалації ситуації в Україні.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на Білий дім.

"Погодившись продовжувати зусилля з пошуку дипломатичного вирішення нинішньої кризи, вони підтвердили свою рішучість залишатися в тісному контакті. Як вони вважають, можуть знадобитися додаткові дії", - зазначили в американській адміністрації.

"Вони підкреслили, що на Росії лежить прямий обов'язок припинити постачати сепаратистам на сході України важке озброєння і надавати іншу підтримку", - йдеться в заяві.

Під час бесіди американський і британський лідери знову заявили про необхідність подальших дій, якщо Росія продовжить ухилятися від вжиття заходів із деескалації конфлікту на Україні, повідомив Білий дім.

У середу, 16 липня, США посилили санкції через позицію Росії з української кризи. Обмеження торкнулися низки великих банків, а також енергетичних і оборонних корпорацій, лідерів самопроголошених Донецької і Луганської народних республік і кількох високопосадовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram