ГоловнаСвіт

Медведєв: санкції проти Росії нелегальні

Відносини Росії з США і Європою повертаються у 80-ті роки

Медведєв: санкції проти Росії нелегальні
Фото: lenta.ru

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає, що санкції проти РФ нелегальні.

Медведева пресс-служба правительства РФ.Про це він сказав на засіданні російського уряду.

"Будь-які санкції - це зло. Вони не додають оптимізму ні економіці, ні людям і ніколи не приносять очевидного успіху. Більше того, вони не здатні заподіяти і так званий неприйнятний збиток економіці, яка зазнала такого пресу. Міжнародний досвід свідчить, що подібні санкції ще нікого не поставили на коліна, весь досвід міжнародних дій про це свідчить. А санкції щодо Росії, щодо російських громадян і російських компаній взагалі нелегальні, тому що вони не грунтуються на рішеннях Організації Об'єднаних Націй, тобто вводяться в довільному порядку", - цитує

Медведєва прес-служба уряду РФ.

Він також додав, що секторальні санкції, введені США, призведут до зростання антиамериканських і антиєвропейських настроїв у російському суспільстві.

"Відбудеться майбутня консолідація російського суспільства проти тих країн і людей, які намагаються нашу країну обмежувати і діяти проти інтересів її громадян. Таким чином, ми просто повернемося в 1980-і роки у відносинах з державами, які такі санкції вводять. Це сумно. Якщо мета наших партнерів у цьому, то її скоро досягнуть, до речі, разом із відповідними заходами стосовно іноземних освб і компаній", - додав він.

Медведєв заявив, що у сформованих умовах Росія мусить перейти на політику імпортозаміщення і орієнтуватися на власні фінансові ресурси.

"Останнє, що хотів би сказати: всі ці санкції, на жаль, не допоможуть Україні нічим", - заявив Медведєв.

Нагадаємо, вчора США ввели секторальні санкції проти Газпромбанку, ВЕБ, "Роснафти" і "Новатека", а також розширили список санкцій на 8 підприємств оборонної промисловості РФ. Євросоюз у свою чергу заборонив ЄІБ та ЄБРР фінансувати нові проекти в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram