ГоловнаСвіт

Влада Японії визнала АЕС "Сендай" безпечною

Ядерний об'єкт можуть перезапустити вже восени

Влада Японії визнала АЕС "Сендай" безпечною
архив

Комітет з контролю над атомною енергетикою Японії визнав такими, що відповідають новим нормам безпеки, перший і другий енергоблоки АЕС "Сендай".

Як повідомляє 16 липня euronews, якщо це попереднє рішення буде остаточно затверджено за підсумками громадських слухань, восени цей ядерний об'єкт перезапустять і він стане першим, що відновив роботу після аварії на АЕС "Фукусіма" в 2011 році, через яку всі атомні станції країни було зупинено.

Ці наміри спричинили протести екологічних організацій, які вказують на відсутність справді виконуваного плану евакуації населення прилеглих до АЕС районів в разі аварії. Влада запевняє, що безпеку станції буде гарантовано за будь-яких надзвичайних ситуацій.

"Я думаю, громадськості буде представлено детальний огляд безпеки, який розвіє наявні побоювання", - заявив представник японського уряду Йошіхіде Суга.

Зараз перевірку на відповідність новим стандартам безпеки проходять 19 реакторів 12 японських АЕС. Всього ж до аварії на "Фукусімі" в Японії працювало 50 атомних реакторів. Вони на 30% забезпечували енергетичні потреби країни. Зупинка АЕС змусила Японію витрачати значно більше коштів на імпортне паливо для теплових станцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram