ГоловнаСвіт

Башар Асад офіційно став президентом Сирії на третій семирічний термін

Країни Заходу відмовилися прийняти результати президентських виборів у Сирії

Башар Асад офіційно став президентом Сирії на третій семирічний термін
Башар Асадрезидентом Сирии в третий раз стал Башар Асад
Фото: EPA/UPG

Башар Асад прийняв присягу президента Сирії. Про це 16 липня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місцеве телебачення.

В урочистій церемонії, що відбулася в палаці Каср аш-Шааб на горі Касьюн в Дамаску, взяли участь члени Народної Ради (парламенту) Сирії. Обраний глава держави, поклавши праву руку на Коран, поклявся в тому, що під час виконання своїх обов'язків він буде "поважати конституцію країни, її закони і республіканський лад, пильнувати інтереси народу і поважати його свободи".

"Клянуся оберігати суверенітет батьківщини та її незалежність, захищати цілісність сирійської землі. Буду домагатися соціальної справедливості та єдності арабської нації", - зачитав Асад текст присяги.

Нагадаємо, Асад здобув перемогу на президентських виборах, які відбулися в Сирії 3 червня 2014 року. За офіційними даними, за нього проголосували 88,7% виборців (близько 10,3 млн осіб). На Заході і, зокрема, в США відмовилися визнати результати голосування.

Цей президентський термін для Асада стане третім за рахунком. Він вступив на посаду глави держави у 2000 році після смерті попереднього сирійського лідера, свого батька Хафеза Асада. Через сім років, у травні 2007 року, в Сирії відбувся референдум щодо довіри Асаду, за результатами якого той отримав підтримку понад 97% сирійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram