ГоловнаСвіт

Юнкера затвердили головою Єврокомісії замість Баррозу

За кандидатуру колишнього прем'єра Люксембургу проголосували 422 з 729 депутатів

Юнкера затвердили головою Єврокомісії замість Баррозу
Фото: wikipedia.org

Депутати Європарламенту у вівторок таємним голосуванням обрали колишнього прем'єр-міністра Люксембургу Жан-Клода Юнкера головою Європейської комісії.

За нього проголосували 422 з 729 депутатів, повідомляє BBC.

Перед голосуванням Юнкер представив депутатам свою програму під назвою "Новий старт для Європи: моя повістка щодо зайнятості, економічного зростання, юстиції та демократичних змін", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми терміново потребуємо спільної зовнішньої політики і політики безпеки. Ми повинні стежити за тим, щоб діям верховного представника ЄС із закордонних справ більше не перешкоджали міністри закордонних справ. Нам потрібне єдине представництво перед зовнішнім світом через верховного представника", - зазначив Юнкер.

Він також висловився за розширення повноважень глави дипломатії ЄС та його підтримку іншими членами Європейської комісії та запропонував державам ЄС посилити співпрацю в області оборони.

Юнкер назвав у числі своїх пріоритетів розвиток промисловості, інновацій, наукових досліджень, поновлюваних видів енергії, цифрових технологій, висловився на підтримку ідеї європейського енергетичного союзу, спрямованого на скорочення енергозалежності ЄС з урахуванням висновків з української кризи.

Зараз Єврокомісію очолює Жозе Мануел Баррозу. Юнкер змінить його наприкінці листопада цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram