ГоловнаСвіт

Ізраїль збив палестинський безпілотник

Раніше ХАМАС заявляв про наявність у нього декількох дронів

Ізраїль збив палестинський безпілотник
архив
Фото: indelauav.com

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) в понеділок, 14 липня, заявила про те, що ізраїльська система ППО збила перший безпілотник, запущений з території сектору Гази.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно із заявою прес-служби ЦАХАЛ, дрон було перехоплено ракетою Patriot в околицях міста Ашдод, розташованому за 30 кілометрів від Тель-Авіва. Зараз ізраїльські військові шукають уламки безпілотника.

За даними ЦАХАЛ, бойовики палестинського руху ХАМАС вперше використали безпілотник. Раніше представники ХАМАСу заявляли, у бойового крила угруповання на озброєнні є кілька дронів, здатних виконувати "спеціальні місії" на ізраїльській території. Однак до теперішнього часу ці заяви не підтверджувалися.

У ніч проти понеділка, 14 липня, збройні сили Ізраїлю завдали удару по 204 цілях у секторі Гази. Згідно з даними міністерства охорони здоров'я палестинських територій, в результаті загинули 166 палестинців. При цьому з території сектору Газа було запущено понад тисячу ракет. Ніхто не постраждав.

Новий виток ізраїльсько-палестинського конфлікту виник на початку липня після викрадення і вбивства трьох ізраїльтян - учнів релігійної школи поблизу Хеврона. У відповідь невідомі розправилися з палестинським підлітком. Рух ХАМАС звинуватив у цьому ізраїльських військових і пообіцяв помститися. Ізраїль, у свою чергу, вирішив завдати ударів по позиціях палестинських бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram