ГоловнаСвіт

ЄС вимагає негайного припинення вогню в секторі Гази

Брюссель хоче уникнути подальшого кровопролиття на Близькому Сході

ЄС вимагає негайного припинення вогню в секторі Гази
Фото: Макс Левин

Європейський союз заявив у понеділок, 14 липня, що вимагає від усіх "сторін у регіоні" негайного припинення вогню в секторі Гази.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Ми закликаємо всі сторони проявляти максимальну стриманість, щоб уникнути жертв і повернути спокій. Ми підтримуємо контакт з усіма сторонами в регіоні, щоб зробити все можливе для досягнення негайного припинення вогню", - заявила офіційний представник голови дипломатії ЄС Кетрін Ештон Майя Косьянчич.

За її словами, ЄС з великою стурбованістю стежить за подіями в секторі Гази.

Минулого тижня Ізраїль почав військову операцію "Незламна скеля" у відповідь на масований обстріл південних районів Ізраїлю, які велися з території сектору Гази. В цілому випущено понад триста ракет, поранено десять ізраїльтян. У зоні обстрілу опинилися міста Ашдод та Нетівот. У результаті відповідних обстрілів з боку Ізраїлю втрати палестинців становлять понад 160 осіб.

8 липня уряд Ізраїлю дав дозвіл на додатковий призов резервістів в рамках проведення операції "Незламна скеля" проти бойовиків ХАМАСу. Це дозволяє військовим викликати із запасу 40 тисяч осіб.

13 липня спецпризначенці військово-морських сил Ізраїлю провели першу наземну операцію в секторі Гази. Під час перестрілки з бойовиками угруповання ХАМАС поранення отримали четверо ізраїльських військових.

Ескалація конфлікту між ізраїльтянами та палестинцями почалася з викрадення і вбивства трьох єврейських підлітків - учнів релігійної школи поблизу Хеврона. У відповідь невідомі розправилися з палестинським підлітком. Рух ХАМАС звинуватив в цьому ізраїльських військових і пообіцяв помститися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram