ГоловнаСвіт

Американські металурги зажадали захистити їх від російських колег

Російським сталевим компаніям загрожують заборонні мита

Американські металурги зажадали захистити їх від російських колег
архив
Фото: www.capital.ua

Сталеливарні компанії США звернулися в міністерство торгівлі з проханням повернути мита на російську сталь, повідомляє 11 липня агентство Рейтер.

Американські металурги, зокрема, звинуватили конкурентів з Росії в наповнені ринку дешевим прокатом.

Скаргу подали компанії Nucor, US Steel, ArcelorMittal USA. З неї випливає, що договір 15-річної давності, який обмежував торгівлю російською сталлю, насправді не заважає демпінгу. Ця угода дозволяла російським сталевим компаніям уникати великих антидемпінгових мит. Замість мит США встановили квоту і нижній рівень цін.

Американський сталеливарний бізнес вважає, що мінімальна ціна в угоді є нижчою від американських ринкових цін із 2004 року.

Цього року на боці російських виробників сприятлива цінова кон'юнктура у США. Вона привернула увагу низьковитратних російських сталеварів, які змогли скористатися конкурентними перевагами, незважаючи на дорогу логістику.

Ціни на гарячекатаний прокат у США зараз на рівні $725-740 за тонну, а експортні ціни на російську продукцію в портах Чорного моря - не більш ніж $535-540 за тонну.

Якщо угоду все-таки скасують, до "Северстали" застосовуватимуть мито в розмірі 73,59%. Новолипецькому металургійному комбінату і Магнітогорському металургійному комбінату загрожують заборонні мита на рівні 84,56%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram