ГоловнаСвіт

Сейм Польщі відмовився оголосити вотум недовіри голові МВС

Проти відставки міністра висловилися 235 депутатів

Сейм Польщі відмовився оголосити вотум недовіри голові МВС
Здание Сейма Польши
Фото: EPA/UPG

Сейм Польщі на своєму засіданні в п'ятницю, 11 липня, відхилив клопотання про недовіру міністрові внутрішніх справ Бартоломею Сенкевичу, повідомляє 11 липня агентство Рейтер.

Проти відставки міністра проголосували 235 членів парламенту, а за його усунення від влади висловилися 213 депутатів, ще один законодавець утримався.

Політична криза в Польщі вибухнула після того, як видання Wprost опублікувало запис приватної розмови голови Національного банку республіки Марека Бельки і міністра внутрішніх справ Бартломея Сенкевича. У ній Белька пропонує уряду допомогу, якщо голова мінфіну Яцек Ростовський подасть у відставку - притому що Нацбанку, за законом, заборонено втручатися в політику.

У прес-службі Національного банку заявили, що слова директора вирвано з контексту. Нібито Белька лише повідомив, що мінфін не демонструє належного бажання співпрацювати. Зараз польська прокуратура проводить розслідування за фактом нелегального прослуховування. При цьому редакція Wprost, незважаючи на вимоги співробітників силових органів видати матеріали, відмовляється це робити, посилаючись на право журналістів зберігати таємницю. На хвилі скандалу опозиція зажадала відставки уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram