ГоловнаСвіт

Мінфін РФ підрахував збитки російській економіці від західних санкцій

У Росії визнають, що в тривалій перспективі санкції можуть завдати серйозної шкоди країні

Мінфін РФ підрахував збитки російській економіці від західних санкцій

Санкції Заходу щодо галузей російської економіки 2014 року можуть знизити приріст ВВП в Росії на 0,2-0,3%.

Про це йдеться в основних напрямках бюджетної політики на 2015-2017 роки, опублікованих на сайті міністерства фінансів РФ.

На думку російського мінфіну, в короткостроковому і довгостроковому періодах РФ має достатні резерви для покриття значної кількості можливих економічних втрат. Проте "в тривалішій перспективі санкції можуть здійснити істотний вплив на зниження бюджетної стійкості, а також погіршення умов і скорочення можливостей для модернізації з обмеженням імпорту технологій, інвестицій і провідних практик".

При цьому, під час складання прогнозу мінфін використовував сценарій, згідно з яким в економіці будуть "відносно стабільні умови", а масштабні економічні санкції до РФ застосовуватися не будуть.

Нагадаємо, санкції щодо РФ були введені після анексії Криму в березні 2014 року. До списку санкцій ЄС входить 61 росіянин. Для них заборонено в'їзд на територію ЄС, заморожені їхні рахунки. Під американські обмеження підпадають близько 50 російських політиків і бізнесменів, а також низка компаній. При цьому раніше в четвер стало відомо, що 12 липня європейські санкції розширять, в чорний список потраплять ще 11 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram