ГоловнаСвіт

У школах Кіровської області заборонили використовувати пошту Google

Нібито задля безпеки дітей

У школах Кіровської області заборонили використовувати пошту Google

У школах Кіровської області Росії заборонили користуватися поштовим сервісом @gmail й обмежили роботу в сервісах Google.

Про це 10 липня повідомляє "Новая Газета".

За даними видання, відповідний указ містить лист департаменту освіти Кіровської області. Його підписала виконувачка обов'язків начальника управління Кіровського освітнього округу Ольга Береснєва.

Документ, датований 7 липня, крім заборони на користування @gmail, наказує не зберігати службову інформацію на зарубіжних інтернет-ресурсах. Крім того, згідно з указом, необхідно повідомляти в департамент інформаційних технологій і зв'язку про всі пропозиції про співпрацю з боку іноземних інтернет-компаній. При тому в департаменті освіти зазначають, що ніхто не має наміру блокувати сайти.

Заступник голови департаменту Ольга Рисєва пояснила агентству ИТАР-ТАСС, що будь-який учитель може працювати, де хоче, і відвідувати будь-які сайти, а робота в сервісах Google обмежена з метою безпеки дітей.

Як зазначає "Новая Газета", це не перший такий указ. У червні 2014-го на використання сервісів Google наклали обмеження в школах Іркутської області. Також користуватися сервісами Google заборонили іркутським чиновникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram