ГоловнаСвіт

Жертвами тайфуну в Японії стали дві людини

Стихія залишила без світла близько 80 тисяч будинків

Жертвами тайфуну в Японії стали дві людини
Тайфун "Ногури"
Фото: EPA/UPG

У Японії двоє людей загинуло і близько 20 отримали поранення внаслідок удару тайфуну "Ногурі" по південній частині країни, інформує 9 липня "Інтерфакс".

Тайфун залишив без світла близько 80 тисяч будинків у префектурі Окінава архіпелагу Рюкю і передбачалося, що 11 липня вразить Приморський край Росії і покине регіон лише у вихідні. Однак тепер синоптики вважають, що "Ногурі" викличе лише серію дощів на східному узбережжі Примор'я.

У префектурі Окінава через тайфун зупинено морське та повітряне сполучення і закрито школи, також надходили повідомлення про затоплення і зсуви. Понад 590 тисяч осіб евакуйовано.

"Ногурі" супроводжують сильний вітер і зливи. Японський телеканал NHK зазначає, що зараз тайфун пройшов острови Окінава й Амамі і знаходиться над водами Східно-Китайського моря.

Тим часом, японські метеорологи підкреслюють, що ситуація на Окінаві залишається серйозною, а тайфун зі швидкістю 25 кілометрів на годину наближається до південно-західного узбережжя острова Кюсю. Швидкість вітру в "Ногурі" досягає 180 кілометрів на годину, висота хвиль - десяти метрів. Тайфун може вразити острів Кюсю вже 10 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram