ГоловнаСвіт

YouTube на вимогу українців заблокував трансляції Russia Today

Телеканал вимагає роз'яснень від представників Google в РФ

YouTube на вимогу українців заблокував трансляції Russia Today
Фото: mojevijesti.ba

Відеохостинг YouTube обмежив функціонал акаунта російськомовної версії Russia Today (RT Russian).

Про це повідомляє офіційний сайт телеканалу RT Russian

YouTube-канал RT Russian позбувся можливості організовувати прямі трансляції, а також можливості публікувати відео за так званим "закритим" посиланням. Окрім того, закрито доступ до мовлення документального каналу RT російською мовою, який був доступний у прямому ефірі на YouTube з грудня 2013 року.

За даними представників телеканалу, обмеження пов'язані зі скаргою українського користувача ZhitomirInfo, який заявив про авторство відеоролика, опублікованого на каналі. Однак, у RT заявляють, що права на цей відеоролик належать відеоагенції RT RUPTLY, яке викупило їх у користувача. Зараз ролик вже видалили.

Телеканал RT подав скаргу на блокування через автоматичну систему YouTube, а також звернувся за роз'ясненнями в російське представництво американської інтернет-компанії Google, якій належить відеохостинг.

YouTube і раніше обмежував роботу акаунтів RT. Так, в березні 2014 року сторінка RT англійською мовою була недоступна для користувачів протягом трьох годин: під час спроби її відкрити з'являлося повідомлення про те, що робота аккаунта "припинена через численні та серйозні порушення політики YouTube". Схожа ситуація трапилася двома роками раніше, тоді канал RT на YouTube заблокували більш ніж на сім годин. Кожне блокування прес-служба Google називала "наслідком технічної помилки".

Прямі трансляції каналу незмінно збирають велику кількість глядачів. У березні RT російською побив рекорд за кількістю глядачів онлайн-трансляцій в російському сегменті YouTube. Прямі трансляції прес-конференції та звернення Віктора Януковича одночасно дивилися понад 360 тисяч осіб, значна частина яких - жителі України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram