ГоловнаСвіт

Теффт став послом США в Росії

Раніше дипломат представляв інтереси Вашингтона в Україні

Теффт став послом США в Росії
Теффт
Фото: zn.ua

У Кремлі підтвердили дозвіл на призначення Джона Теффта послом США в Росії.

Про це заявив журналістам помічник президента Росії з питань зовнішньої політики Юрій Ушаков, повідомляє 9 липня російське держагентство ІТАР-ТАРС.

"Так, дали агреман", - сказав він.

Ушаков залишив без коментарів "поведінку Теффта, коли він працював в Грузії і в Україні". Разом з тим, помічник президента зазначив, що Теффт - "це професійний дипломат".

Представник Кремля підкреслив, що Теффт добре професійно підготовлений. "Те, що він працював у Росії, і те, що він знає нашу країну і говорить російською, - це теж факт", - зазначив Ушаков.

Джон Теффт був послом США в Україні з листопада 2009 року по серпень 2013 року. У 2000-2003 роках він був послом США в Литві, у 2005-2009 роках - у Грузії. У 1996-1999 рр.. Теффт обіймав посаду заступника посла США в Москві.

Теффт відомий, зокрема, тим, що відкрито заявляв про необхідність звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко, а також підтримував підписання УА між Україною та ЄС

У лютому цього року попередній посол США в РФ Майкл Макфол оголосив, що йде у відставку. Своє рішення він мотивував особистими і сімейними обставинами. 26 лютого він поїхав з Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram