ГоловнаСвіт

РФ просить терміново скликати Постійну раду ОБСЄ щодо ситуації в Україні

Москва стурбована планами Києва взяти Донецьк і Луганськ у блокаду

РФ просить терміново скликати Постійну раду ОБСЄ щодо ситуації в Україні

Росія надіслала запит у вівторок, 8 липня, на термінове скликання Постійної ради ОБСЄ і презентувала проект рішення з вимогою припинення військових дій, відновлення перемир'я і заходів із полегшення гуманітарної ситуації на сході України.

Про це повідомив РИА Новости постпред РФ при ОБСЄ Андрій Келін.

За його словами, Росію особливо турбують плани київського керівництва щодо блокади Донецька і Луганська, які, на думку Москви, неминуче призведуть до погіршення гуманітарної ситуації.

"Ми внесли проект рішення, який вимагає негайного припинення всіх військових дій і виведення українських збройних сил із зони конфлікту. Необхідно створити гуманітарні коридори для виведення мирного населення з міст. Необхідно, щоб українська влада створила гуманітарні коридори для доставки гуманітарної допомоги, харчів, палива в зону конфлікту", - сказав Келін агентству.

Він також додав, що питання наразі розглядається в різних неформальних форматах з головами делегацій. Його мають винести на Постійну раду.

Нагадаємо, 5 липня українські війська взяли під свій контроль Слов'янськ і Краматорськ, з яких сепаратисти тікали в напрямку Донецька і Луганська. Згідно з заявою заступника секретаря РНБО Михайла Коваля, незабаром силовики візьмуть у повну блокаду Донецьк і Луганськ, щоби змусити бойовиків здатися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram