ГоловнаСвіт

Депутат Держдуми підтвердив затримання свого сина спецслужбами США

Політик стверджує, що його син - інвалід і потребує лікування

Депутат Держдуми від ЛДПР Валерій Селезньов підтвердив затримання спецслужбами США на Мальдівах свого сина Романа, якого американська влада вважає хакером, повідомляє 8 липня ИТАР-ТАСС.

"Я зараз веду переговори з МЗС РФ. Викрадення людини - це кримінальний злочин. Держава повинна захищати своїх громадян, і Романа повинні обов'язково повернути в Росію", - сказав він.

Селезньов також обурився, що США "дозволили собі викрасти людину з Мальдівів і без всілякої доказової бази перевезли його в Америку та заарештували". "Мені зараз байдуже, чи винен Роман Селезньов. Але якщо у влади США були реальні докази його причетності до злочину, вони повинні були через суд Мальдівів пред'явити будь-яке звинувачення", - сказав він.

За словами Селезньова, Романові наразі не дають права на дзвінок, а також не забезпечили доступ до нього консульських працівників і адвокатів. Батько затриманого також повідомив, що його син - інвалід і потребує лікування, зокрема йому необхідно приймати таблетки.

Нагадаємо, росіянина Романа Селезньова затримали 5 липня в міжнародному аеропорту столиці Мальдівів - Малі. Того самого дня американські спецслужби доправили його приватним літаком на острів Гуам, що входить до складу США.

У США Романа і його знайомих звинувачують у тому, що з жовтня 2009 року по лютий 2011-го вони вкрали понад 200 тисяч номерів кредитних карток, які були отримані після злому комп'ютерної бази ритейлерів. Потім підозрювані через онлайн-форуми продали вкрадену інформацію. Слідчі вважають, що їхня виручка склала близько $2 млн.

2011 року у штаті Вашингтон Селезньову-молодшому було заочно пред'явлено звинувачення в банківському шахрайстві, крадіжці та продажу цих кредитних карток. Окрім того, в Неваді його звинувачують в участі в організованому злочинному угрупованні. 8 липня він уперше постав перед судом на Гуамі, який санкціонував його арешт. Наступні судові слухання призначено на 22 липня. За сукупністю звинувачень йому можуть загрожувати десятки років в'язниці і штраф до $3 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram