ГоловнаСвіт

В Ізраїлі розпався партійний блок "Лікуд-Бейтейну"

Провладна коаліція, тим не менш, залишиться при владі

В Ізраїлі розпався партійний блок "Лікуд-Бейтейну"
Либерман

Міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман заявив, що розриває блок своєї партії з "Лікудом" прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньяху через розбіжності щодо політики з питання палестинського руху ХАМАС, повідомляє 8 липня euronews.

Партія Лібермана "Наш дім Ізраїль", що дотримується жорсткої лінії щодо ісламістів, в листопаді 2012 року заявила, що на виборах у Кнесет 19-го скликання балотуватиметься в єдиному блоці з Лікудом.

"На жаль, не секрет, що розбіжності між прем'єр-міністром і мною останнім часом стали значними і фундаментальними. Вони більше не створюють поля для спільної роботи", - заявив Ліберман.

Разом з тим, за словами міністра, розрив блокових відносин не означає виходу "Наш дім Ізраїль" з провладної коаліції.

На думку аналітиків, підкреслюючи свої розбіжності з Нетаньяху, Ліберман намагається завоювати симпатії правого крила ізраїльських виборців, які відвернулися від його партії на користь національно-релігійного "Єврейського дому" Нафталі Беннетта.

Ліберман неодноразово критикував мирні переговори ізраїльської влади з палестинцями, а також відкрито закликав до широкомасштабної операції проти ХАМАС. Зараз влада Ізраїлю звинувачує палестинський рух у викраденні і вбивстві трьох ізраїльських підлітків.

Крім того, Ізраїль оголосив про початок військової операції в Газі у відповідь на обстріли з території анклаву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram