ГоловнаСвіт

В Афганістані прийняли антитерористичний закон

Завдяки цьому афганські банки не потраплять до міжнародного "чорного списку"

 В Афганістані прийняли антитерористичний закон
Хамид Карзай

Президент Афганістану Хамід Карзай підписав закон, спрямований на припинення фінансування терористичних угруповань.

Про це йдеться у заяві афганського уряду від 3 липня, передає агентство Рейтер.

За даними агентства, цей закон є другим з двох заходів, необхідних для того, щоб афганські банки уникли внесення їх до міжнародного "чорного списку".

"Після того, як судова влада переконалася, що цей закон не порушує наш національний суверенітет і права людини, він (президент - ред.) ратифікував його", - йдеться у заяві уряду.

Цей закон, поряд із законом про боротьбу з відмиванням грошей, який був підписаний минулого тижня, допоможе переконати міжурядову організацію "Група розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей" (ФАТФ), що Кабул серйозно ставиться до боротьби з фінансовими злочинами, зазначає Рейтер.

Багато іноземних банків вже припинили співпрацю з Афганістаном через слабкий контроль банківської сфери, що погіршило ситуацію з бізнесом у країні, а також ускладнило відправку афганськими сім'ями грошей дітям, які навчаються за кордоном. Так, у травні багатьом афганським банкам та імпортерам було завдано серйозного удару, коли їх китайські колеги припинили проводити операції в американських доларах.

У лютому ФАТФ попередила Афганістан, що банки країни будуть внесені до "чорного списку" на наступному засіданні організації в червні, якщо до того моменту Кабул не продемонструє свою відданість боротьбі з фінансовими злочинами.

Незважаючи на те, що на цей момент обидва закони вже були прийняті, афганська влада як і раніше повинна довести, що має намір і надалі боротися з фінансовими злочинами, щоб уникнути внесення банків країни до міжнародного "чорного списку" на засіданні ФАТФ у жовтні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram