ГоловнаСвіт

Італія виступає за безвізовий режим між РФ і ЄС

У Римі не виключають скасування віз для росіян в період головування Італії в ЄС

Італія виступає за безвізовий режим між РФ і ЄС
Фото: photo-dictionary.com

Влада Італії розраховує на швидке відновлення діалогу про скасування віз між Росією та країнами Шенгенської зони.

Про це 3 липня заявив посол Італії в Росії Чезаре Марія Рагальїні в інтерв'ю "Інтерфакс".

Діалог про відкриття європейських кордонів для Росії зупинили в березні через позицію Москви щодо української кризи.

"З точки зору Італії, слід домогтися повного скасування віз між країнами Шенгенської угоди та Росією. Я вважаю, що це у взаємних інтересах. І ми сподіваємося, що умови для відновлення цих переговорів виникнуть якомога швидше", - сказав дипломат.

Відповідаючи на уточнююче питання журналістів про те, чи може це статися в період головування Італії в ЄС в цьому півріччі, посол сказав: "Дуже складно робити якісь прогнози. Але ми маємо намір працювати над досягненням цієї мети, як і над нормалізацією відносин між РФ і ЄС".

Також Рагальїні зазначив, що зростання турпотоку з РФ до Італії в першому кварталі 2014 року становило 18%. "Кількість ночівель збільшилася на 20%. На цю ж цифру збільшився рівень витрат. Зростання ми відзначаємо також у кількості віз, яких видано більше на 14%", - додав посол.

За словами посла, також росіяни піднялися на третє місце серед іноземців, що купують нерухомість в Італії. "Кількість випадків придбання росіянами нерухомості в Італії за останні роки значно зросла. Досить подумати про те, що в 2005 році росіяни становили 2% від числа іноземців, які купували нерухомість в Італії, а 2013 року цей показник становив 13%, і росіяни вийшли на третє місце після німців і англійців", - зазначив він.

Нагадаємо, 20 червня міністр юстиції РФ Олександр Коновалов заявив, що Росії не потрібен безвізовий режим з країнами Євросоюзу як "дар з барського плеча", а цікаві лише переговори обох зацікавлених партнерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram