ГоловнаСвіт

У Європарламенті вперше з'явився депутат з України

Викладач Закарпатського угорського інституту пройшла до ЄП від правлячої коаліції Угорщини

У Європарламенті вперше з'явився депутат з України
Фото: karpatnews.in.ua

Сенсацією нинішніх виборів до Європарламенту стала поява в цій організації депутата з українським корінням і громадянством, повідомляє Deutche Welle.

Ним стала викладач Закарпатського угорського інституту Андрея Бочкор, мешканка міста Берегове Закарпатської області, котра перемогла у виборах від правлячої партії Угорщини"Фідес".

В одному зі своїх інтерв'ю Андрея Бочкор заявила, що в Європарламенті планує "сприяти інтеграції України в Євросоюз, а також представляти інтереси угорської громади Закарпаття".

Відзначимо, що, крім українського, Бочкор має також угорське громадянство. Як відомо, українські угорці на угорських виборах можуть голосувати на території України. Так, виборчі дільниці були розташовані в угорських консульствах у Береговому та Ужгороді.

Зарплата депутата Європарламенту становить близько € 8 тис., а після сплати податків - близько € 6,2 тис.

Нагадаємо, вибори до Європарламенту в Угорщині відбулися 25 травня 2014 року. На них було обрано угорську делегацію з 21 депутата від політичних партій, що представлені у парламенті Угорщини. За підсумками виборів до ЄП в Угорщині радикальна партія "Йоббік", яку неодноразово звинувачували у расизмі і антисемітизмі, посіла друге місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram