ГоловнаСвіт

МЗС РФ звинуватило НАТО у спробах "виправдати" скасування Києвом режиму припинення вогню

У Москві стверджують, що НАТО веде антиросійську інформаційно-пропагандистську кампанію

МЗС РФ звинуватило НАТО у спробах "виправдати" скасування Києвом режиму припинення вогню
Лукашевич
Фото: newsbalt.ru

Заяви головнокомандувача об'єднаними збройними силами НАТО в Європі Філіпа Брідлава про необхідність зміцнення "східних рубежів" альянсу через дестабілізацію ситуації в Україні, в чому він звинуватив Росію, в Москві визнали виправданням скасування режиму припинення вогню з боку Києва.

"Вважаємо абсолютно неприпустимим, коли військовий представник такого високого рангу втягується в інформаційно-пропагандистську кампанію, поширюючи недостовірні відомості про обстановку на російсько-українському кордоні", - сказав офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, чия заява опублікована на сайті російського зовнішньополітичного відомства в середу, 2 липня.

Зазначимо, що російські ЗМІ не раз були помічені у відвертій антиукраїнській риториці і перекручуванні інформації про події в Україні.

Лукашевич також заявив, що Москва неодноразово давала вичерпні роз'яснення з усіх питань, пов'язаних з проблемами безпеки в Україні.

"Крім того, за результатами понад півтора десятка інспекцій, прийнятих з березня цього року Російською Федерацією за Договором про відкрите небо, жодних переконливих доказів концентрації російських збройних сил уздовж кордону з Україною представлено не було", - підкреслив представник МЗС РФ.

"Не можемо розглядати заяви головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі інакше як спрямовані на виправдання зриву українською стороною режиму припинення вогню", - заявив Лукашевич.

На думку Лукашевича, такі заяви з боку військового представника високого рангу націлені на нагнітання ситуації навколо України. "Звернули увагу на заяви головкому ОЗС НАТО в Європі Філіпа Брідлава, які в такий відповідальний момент, коли провідні світові держави здійснюють спільні зусилля для пошуку розв'язок врегулювання української кризи, не викликають нічого, крім здивування. Очевидно, такі висловлювання націлені на нагнітання ситуації навколо України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч проти 1 липня президент України Петро Порошенко заявив про припинення "перемир'я" на Донбасі у зв'язку з невиконанням бойовиками умов двостороннього припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram