ГоловнаСвіт

Екс-міністру оборони Грузії висунули нове звинувачення

Зараз глава оборонного відомства перебуває у в'язниці

Екс-міністру оборони Грузії висунули нове звинувачення
Бачо Ахалая
Фото: http://www.ekhokavkaza.com

Колишньому міністрові оборони Грузії, екс-голові департаменту з виконання покарань Бачо Ахалаю, який зараз перебуває в ув'язненні, пред'явлено нове обвинувачення в тортурах ув'язнених, в організації насильницьких дій сексуального характеру і в перевищенні посадових повноважень.

Про це повідомили в головній прокуратурі країни в середу, 2 липня, інформує РИА Новости.

За даними главпрокуратури, Ахалая, екс-глава департаменту військової поліції Мегіс Кардава і директор Глданської в'язниці Олександр Мухадзе протягом 4-5 годин безперервно били офіцерів Давида Лондарідзе і Серго Тетрадзе, а також ще двох громадян, і вимагали від них визнати провину в шпигунстві.

"Незважаючи на сильне фізичне насильство, Серго Тетрадзе не визнав вигадану провину, внаслідок чого Ахалая і Кардава здійснили організацію щодо його катування і сексуального насильства. В результаті Тетрадзе стало зле і він помер", - заявили на брифінгу в головній прокуратурі.

Після зміни влади в країні в результаті парламентських виборів 1 жовтня 2012 року, Головна прокуратура заново почала розслідування обставин смерті Тетрадзе. Слідство встановило, що всі дані за 2011 рік не відповідають дійсності, а Тетрадзе загинув внаслідок катувань. Звинувачення у справі про загибель Тетрадзе пред'явили співробітникам в'язниці - Віктору Качеїшвілі, Олексію Терашвілі та Олегу Пацацію, які були засуджені до різних термінів ув'язнення.

Ахалаю затримали через місяць після парламентських виборів у жовтні 2012 року, в результаті яких до влади прийшла коаліція "Грузинська мрія". У різний час Ахалаю були пред'явлені звинувачення у чотирьох кримінальних справах. У двох з них його було виправдано, у одній зі справ, після вироку, його помилував Михайло Саакашвілі. Незважаючи на це, Ахалая продовжує перебувати в ув'язненні, тому що він звинувачується в тортурах ув'язнених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram