ГоловнаСвіт

Путін звинуватив США в тиску на Францію через продаж РФ вертольотоносців

Обама закликав Францію згорнути військову співпрацю з Росією

Путін звинуватив США в тиску на Францію через продаж РФ вертольотоносців
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що США нібито тиснули на Францію, щоб змусити її відмовитися від поставок вертольотоносців "Містраль".

Про це повідомляє 1 липня ИТАР-ТАСС.

За словами Путіна, Вашингтон обіцяв пом'якшити санкції у відповідь на відмову від контракту. "Ми знаємо навіть про те, що натякали на те, що якщо французи не поставлять "Містралі", то з банків потихеньку знімуть санкції, у всякому разі мінімізують їх. Що це таке, якщо не шантаж?", - сказав Путін на нараді послів і постпредів Росії.

Він також сказав, що, незважаючи на це, Росія не має наміру припиняти відносини з США. "Ми зовсім не збираємося закривати наші відносини з США. Двосторонні відносини зараз не в кращій формі, це правда. Але аж ніяк не з нашої вини, не з вини Росії", - підкреслив Путін.

Президент США Барак Обама заявив, що Франції слід згорнути військову співпрацю з Росією під час прес-конференції за підсумками саміту G7 в Брюсселі.

Контракт на продаж "Містралів" підписали 2011 року за президентства Дмитра Медведєва. Сума угоди становила €1,2 млрд. Планується, що перший корабель - "Владивосток" - поставлять до Росії в жовтні 2014 року, а другий - "Севастополь" - поповнить Чорноморський флот в Криму в 2015 році. Починаючи з березня 2014 року через події в Україні та анексії Криму Росією США неодноразово закликали скасувати угоду з поставки вертольотоносців. Однак Парижі заявили, що не можуть піти на такий крок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram