ГоловнаПолітика

Апеляційний суд скасував дострокове звільнення Лозінського з в'язниці

Парламентарій-вбивця заявив, що вважає стан свого здоров'я стабільно тяжким

Апеляційний суд скасував дострокове звільнення Лозінського з в'язниці
Лозинский
Фото: tsn.ua

Апеляційний суд скасував дострокове звільнення колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського з в'язниці.

Відповідне рішення оголосила головуюча суддя Вероніка Зиміна.

Суд постановив частково задовольнити клопотання прокуратури, а саме: скасувати рішення суду першої інстанції та відхилити клопотання з боку захисту.

Нагадаємо, 4 червня Бориспільський міськрайонний суд прийняв рішення достроково звільнити Лозінського з-під варти за станом здоров'я, і 11 червня засуджений вийшов на волю. 12 червня правоохоронці затримали Лозінського біля Білої Церкви Київської області та доправили назад у колонію.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти судді, який звільнив засудженого, та проти співробітників пенітенціарної служби.

Сам Лозінський по відеоконференцзв'язку під час засідання заявив, що вважає стан свого здоров'я стабільно тяжким.

"Стан стабільно тяжкий", - відповів він на запитання судді стосовно свого здоров'я.

Лозінський наголосив, що достроково звільнився для того, щоб пройти лікування, а не для того, щоб уникнути правосуддя. За його словами, 11 червня, відразу після звільнення, він поїхав до себе додому в Кіровоградську область лише для того, щоб стати на облік у місцевому відділенні міліції, і 12 червня планував повернутися до Києва та лягти на стаціонарне лікування.

У свою чергу голова медичної комісії Державної пенітенціарної служби, який проводив огляд Лозінського, заявив, що у нього серцева недостатність 2-го ступеня, і з цією хворобою можна перебувати в місцях ув'язнення.

За словами медика, достроково звільнятися можуть тільки ті, у кого серцева недостатність 3-го ступеня. На думку голови комісії, якщо Лозінський буде в колонії проходити всі необхідні медичні процедури, то його здоров'ю нічого не загрожуватиме.

Після заслуховування медичного експерта суд пішов до нарадчої кімнати для винесення рішення з апеляції.

Лозінський у квітні 2011 року був засуджений до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських міркувань Валерія Олійника в мисливських угіддях у Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 року. На момент вбивства Лозінський був народним депутатом. Згодом Вищий спецсуд з розгляду кримінальних і цивільних справ зменшив термін ув'язнення Лозінського на чотири роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram