ГоловнаСвіт

Медведєв заявив про використання "специфічних технологій" для нав'язування подій в Україні

Прем'єр РФ назвав українців найближчими росіянам людьми

Медведєв заявив про використання "специфічних технологій" для нав'язування подій в Україні
Медведев

Події в Україні були нав'язані низкою держав за допомогою специфічних технологій, і якби не це, то все могло обійтися.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на зустрічі з активом "Єдиної Росії" в Йошкар-Олі, повідомляє 24 червня РИА Новости.

"Якби не позиція окремих держав, які, по суті, підігрівали процеси (що відбуваються в Україні - ред.), сприяли державному перевороту, все могло б обійтися, можна було б спокійно провести вибори президента, парламенту, але все було нав'язано, по суті, нав'язано з використанням дуже специфічних технологій", - сказав Медведєв.

"І за це зараз розплачується український народ, причому розплачуються всі - і ті, хто живе на сході України, там де, на жаль, останнім часом застосовувалася важка техніка, там, де артилерія, літаки проти, по суті, звичайних людей, і розплачуються інші громадяни України, навіть ті, хто свято вірить у торжество західної демократії", - сказав прем'єр.

Медведєв також зазначив, що українці - найближчі росіянам люди. "У нас спільна історія, багато в чому спільна економіка, і нас не може не турбувати, що відбувається там", - сказав він.

"Це і моя думка, і думка абсолютної більшості наших людей, які живуть у РФ - в Україні живуть дуже близькі нам люди, що б там не говорили, не писали, як би не працювала пропаганда, це все одно одні з найближчих нам людей, у нас спільна історія, спільна економіка багато в чому досі, незважаючи на те, що ми живемо в різних країнах", - заявив Медведєв.

"У нас багато в чому з ними спільна доля, тому нас не можуть не турбувати ті події, які там відбуваються", - додав він.

"Там (в Україні) громадянська війна. Ще зовсім недавно і в страшному сні це не могло наснитися", - продовжив Медведєв.

"На жаль, на мою думку, основна провина за те, що відбувається сьогодні на території України, лежить на тих, хто приймав рішення про те, як розвиватися самій Україні, як створювати свою державу, я не маю на увазі конкретних людей, на жаль, за останні роки українське суспільство не міцніло, по суті, приймалися рішення, які розколювали його, - сказав Медведєв. - За те, що сьогодні відбувається в Україні, відповідальні всі керівники Української держави - і колишні, і нинішні".

"І дуже значну частку відповідальності несуть ті, хто підігрівав події в Києві і сприяв державному перевороту, який стався там на початку року", - резюмував голова російського уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram