ГоловнаСвіт

МЗС РФ звинуватило ЄС в упередженій оцінці подій на південному сході України

У Москві стверджують, що Брюссель нібито замовчує "незручні" ЄС факти

МЗС РФ звинуватило ЄС в упередженій оцінці подій на південному сході України

У МЗС Росії назвали оцінки, які дає Євросоюз ситуації на південному сході України, упередженими, політично заангажованими і відірваними від реальності.

Таким чином у зовнішньополітичному відомстві Росії прокоментували засідання Ради ЄС з Україною, яке відбулося напередодні. Коментар опубліковано на офіційному сайті МЗС.

У міністерстві підкреслили, що Брюссель продовжує "замовчування" незручних "Євросоюзу фактів", а також висуває на адресу Росії звинувачення, що носять "необґрунтований, а то й явно фальсифікований характер". При цьому у відомстві зазначили, що у висновках Ради ЄС відсутні дані про загибель мирних жителів в результаті силової операції на південному сході України, немає інформації про тисячі біженців, замовчуються факти про порушення Україною російського держкордону, а також про напад на посольство РФ у Києві.

"Замість цього в Євросоюзі воліють як і раніше таврувати населення південного сходу України як "проросійських сепаратистів", залишати без уваги всі роз'яснення, які неодноразово давалися російською стороною з приводу цілей присутності і чисельності наших збройних сил поблизу російсько-українського державного кордону", - підкреслюється в повідомленні.

У МЗС також назвали неприйнятними "наполегливі спроби колективного покарання населення Криму і Севастополя за чесне і однозначне волевиявлення під час референдуму про долю півострова". У зв'язку з цим у міністерстві заявили, що для врегулювання конфлікту в Україні Євросоюзу необхідно "почати перегляд своїх підходів, погодитися з реальною ситуацією і не боятися долати внутрішньоєесівську інерцію".

Нагадаємо, раніше в червні російсько-український кордон перетнули три танки, які були направлені з РФ для підтримки бойовиків на сході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram