ГоловнаСвіт

Москва: Росії не потрібен безвізовий режим з ЄС як "дар з панського плеча"

Міністр юстиції РФ вважає, що в Європі не зацікавлені у спрощенні візового режиму з Росією

Москва: Росії не потрібен безвізовий режим з ЄС як "дар з панського плеча"
Фото: rus.ruvr.ru

Росії не потрібен безвізовий режим з країнами Євросоюзу як "дар з панського плеча", а цікаві лише переговори однаково зацікавлених партнерів.

Про це заявив міністр юстиції РФ Олександр Коновалов, передає 20 червня РИА Новости.

Росія та ЄС вже близько 10 років обговорюють можливе спрощення візового режиму. Деякі експерти вважають, що це дозволить значно розширити торгово-економічні та гуманітарні зв'язки, проте інші вказують на ризик напливу до Європи мігрантів з РФ. До того ж зараз ЄС має серйозні проблеми з нелегальними мігрантами з Африки та інших регіонів.

"Якщо це розглядається як якийсь дар Росії з панського плеча, то, звичайно, цього не треба, тому що це буде неприродним і неорганічним рішенням, яке рано чи пізно просто лусне", - сказав Коновалов журналістам у кулуарах IV Петербурзького міжнародного юридичного форуму.

За його словами, громадяни РФ зацікавлені у поїздках до Європи у безвізовому режимі не більше ніж громадяни ЄС до Росії.

Нагадаємо, на тлі розбіжності позицій Заходу та РФ щодо ситуації в Україні Європейська рада оголосила про призупинення переговорів з РФ щодо спрощення візового режиму.

"Якщо чесно, за шість років роботи я не побачив жодного помітного бажання наших європейських колег цим займатися по-справжньому серйозно та ефективно", - заявив Коновалов, додавши, що як тільки з'являться ознаки готовності європейських колег до конструктивної роботи в цьому напрямку, вона може бути продовжена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram