ГоловнаСвіт

У квартирі Навального вночі провели обшук: вилучили військовий квиток та картину

У СК РФ настільки ранній час обшуку пояснили невідкладністю слідчих дій

У квартирі Навального вночі провели обшук: вилучили військовий квиток та картину
Олег и Алексей Навальные
Фото: neftegaz.ru

Слідчі о 4:00 ранку 20 червня провели обшук у квартирі опозиціонера Олексія Навального.

Згідно з повідомленням у блозі Навального в LiveJournal, у результаті заходів вилучено військовий квиток Навального, картину "поганої" та "хорошої" людини (перша зображена з пляшкою спиртного, друга - з кошиком фруктів), а також "три листочки зі старими інвойсами, які не стали брати навіть під час минулого обшуку".

Адвокат опозиціонера Вадим Кобзєв підтвердив проведення обшуку. За його словами, офіційною метою обшуку був пошук документів у справі партії "Союз правих сил" (СПС), проте "з суттєвого була вилучена тільки картина. Складається цілковита впевненість, що саме вона була метою обшуку".

У прес-службі Слідчого комітету РФ такий ранній візит слідчих до квартири Навального пояснили невідкладністю слідчих дій. "Слідчими було отримано інформацію про викрадення чужого майна", - уточнили у СК.

Нагадаємо, Олексій Навальний проходить свідком у справі про розкрадання коштів у партії СПС. За версією слідства, його рекламна фірма "Аллект" під час виборчої кампанії 2007 року викрала у партії 100 млн рублів, не виконавши оплачені роботи. Опозиціонер, однак, стверджує, що рекламний контракт був виконаний у повному обсязі, а СПС жодних претензій до роботи "Аллекта" не висував. На початку 2013 року по цій справі також був допитаний директор "Фонду боротьби з корупцією" Навального Володимир Ашурков, в його квартирі пройшов обшук.

Навальний перебуває під домашнім арештом з лютого 2014 року у справі про шахрайство та легалізацію грошових коштів компанії "Ів Роше". Слідство наполягає на тому, що опозиціонер та його брат Олег Навальний змусили фірму укласти невигідний контракт на перевезення, в результаті чого компанія зазнала збитків у розмірі 26 млн рублів. Опозиціонер також умовно засуджений до п'яти років позбавлення волі у справі про розкрадання майна компанії "Кіровліс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram