ГоловнаСвіт

У Митному союзі пропонують заборонити кеди і високі підбори

За статистикою близько 40% дорослого населення РФ хворіють на плоскостопість

У Митному союзі пропонують заборонити кеди і високі підбори

У Митному союзі, куди входять Росія, Казахстан і Білорусь, можуть заборонити кеди, балетки і високі підбори у зв'язку з небезпекою, яку вони несуть для здоров'я росіян.

Відповідне звернення на ім'я голови Євразійської економічної комісії Віктора Христенка направив депутат нижньої палати парламенту від "Справедливої Росії" Олег Міхєєв, повідомляють 19 червня "Известия".

Депутат пропонує включити нові медичні ортопедичні вимоги до взуття в техрегламент Митного союзу. На його думку, взуття із плоскою підошвою (кеди та балетки), а також взуття з високими підборами призводять до порушень будови стопи. У результаті розвивається плоскостопість, деформація м'язів гомілки, варикоз нижніх кінцівок, хронічна венозна недостатність.

За словами парламентаря, за статистикою близько 40% дорослого населення страждає від плоскостопості. Він стверджує, що багато в чому через це у 2014 році відбувся перший призов юнаків до ЗС Росії з плоскостопістю, оскільки без цього захворювання знайти призовника, як зазначив депутат, практично неможливо.

Чинний регламент Митного союзу на взуття визначає параметри міцності кріплень деталей, водостійкості, хімічний склад, проте біомеханічних і ортопедичних вимог у ньому немає.

У прес-службі Євразійської економічної комісії (ЄЕК) повідомили, що розглядають будь-яку пропозицію щодо зміни технічного регламенту і залежно від обгрунтованості пропозицій вносять свої коректування.

На території МС і раніше намагалися заборонити популярні предмети одягу. Так, нещодавно запроваджено заборону на виробництво, ввезення і продаж мереживних трусів через те, що ця продукція не відповідала техрегламенту МС. Захисником мереживної нижньої білизни тоді виступив заступник голови Мінпромторгу Віктор Євтухов, який обіцяв домогтися скасування цієї заборони в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram