ГоловнаСвіт

Російські військові на навчаннях відпрацювали приведення ЗРК С-300 у боєготовність за 5 хвилин

У Європі проходять міжнародні навчання "Удар шаблі-2014" і "Балтопс-2014"

Російські військові на навчаннях відпрацювали приведення ЗРК С-300 у боєготовність за 5 хвилин
ЗРК С-300
Фото: aex.ru

Підрозділи з'єднання повітряно-космічної оборони російського Балтійського флоту відпрацювали приведення зенітно-ракетних комплексів С-300 у бойовий стан у рамках військових навчань у Калінінградській області військ Західного військового округу (ЗВО).

Про це 13 червня повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Серед головних завдань, які відпрацьовують розрахунки, - приведення зенітно-ракетного комплексу С-300 у стан бойової готовності. З моменту отримання сигналу "готовність номер 1" особовий склад дивізіонів за короткий час, не більш ніж на 5 хвилин, висувається на позиції, вмикає та перевіряє техніку, чи функціонує", - заявив начальник відділу інформаційного забезпечення прес-служби ЗВО на Балтійському флоті Володимир Матвєєв. За його словами, роль умовних цілей для зеніток виконують літаки морської авіації.

"Основний наголос під час тренувань розрахунків роблять на упізнання й класифікацію повітряних цілей на малих і надмалих висотах", - додав він.

Навчання проходять одночасно з міжнародними навчаннями "Удар шаблі-2014" (Saber Strike-2014) і "Балтопс-2014", які стартували в Європі.

У російських маневрах беруть участь угруповання з 24 кораблів, підрозділи ПДВ і морської піхоти, з'єднання протиповітряної оборони, винищувачі-бомбардувальники Су-34, важкі винищувачі Су-27, вертольоти Мі-24, розвідувальні літаки Су-24МР і бомбардувальники Ту-22М3, а також наземна бойова техніка.

Навчання НАТО "Удар шаблі-2014" проходять на території Латвії, Литви й Естонії з 9 по 20 червня, "Балтопс-2014" - у Балтійському морі з 6 по 21 червня. Їх проводять на морській ділянці між шведським островом Готланд і данським Ренне. У навчаннях Альянсу беруть участь щонайменше шість тисяч військовослужбовців, зокрема понад тисяча американських солдатів.

Раніше через загострення кризи навколо України і замороження військової співпраці з Росією НАТО визнало недоречною присутність російського військового корабля на навчаннях "Балтопс-2014".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram