ГоловнаСвіт

Суд засудив підсудних у справі Політковської до 12 років та довічного ув'язнення

Замовника в суді не назвали

Суд засудив підсудних у справі Політковської до 12 років та довічного ув'язнення
Фото: evreimir.com

Московський міський суд засудив на строк від 12 років до довічного ув'язнення п'ятьох фігурантів кримінальної справи про вбивство відомої журналістки Анни Політковської. Про це інформує РИА Новости.

Визнаний винним в організації вбивства Лом-Алі Гайтукаєв і сам кілер Рустам Махмудов отримали довічні строки, а їх спільники Ібрагім Махмудов, Джабраїл Махмудов (брати Рустама) і колишній міліціонер Сергій Хаджікурбанов - відповідно, 12, 14 і 20 років колонії суворого режиму.

Крім цього, суд стягнув із засуджених 5 мільйонів рублів на користь дітей убитої журналістки.

Засуджені слухали весь вирок сидячи, не показуючи жодних ознак занепокоєння.

Дії підсудних суд кваліфікував як "вбивство особи у зв'язку зі виконанням її службових обов'язків, у складі організованої групи осіб за наймом". Також суд визнав їх винними у незаконному обороті зброї, а Рустам Махмудов також засуджений за викрадення громадянина Вірменії у 1996 році і вимагання грошей у його рідних.

Мотивом злочину названо невдоволеність журналістською діяльністю Політковської, а замовником - "невстановлену особу, невдоволену викривальними публікаціями Політковської про порушення прав людини, розкрадання державного майна і перевищення посадовими особами службових повноважень".

Нагадаємо, оглядача "Нової газети", відому завдяки журналістським розслідуванням Анну Політковську застрелили в ліфті власного будинку у жовтні 2006 року. Це вбивство стало одним із найгучніших в історії Росії за останні роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram