ГоловнаЕкономікаДержава

Прем'єр Сербії заявляє, що рішень щодо "Південного потоку" наразі не ухвалювали (оновлено)

Уряд не одностайний щодо російського газопроводу

Прем'єр Сербії заявляє, що рішень щодо "Південного потоку" наразі не ухвалювали (оновлено)
Фото: gazprom.ru

Работа в рамках проекту будівництва газопроводу "Південний потік" у Сербії просувається за планом. Про це повідомив на прес-конференції в Белграді голова сербського уряду Александар Вучич.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", так Вучич прокоментував висловлювання віце-прем'єра Зорани Михайлович, яка раніше в інтерв'ю сербській газеті "Бліц" розповіла, що через призупинення реалізації проекту в Болгарії роботи на території Сербії також відкладають.

"Такі рішення ухвалює уряд, а уряд не збирався. У нас усе йде, як і було заплановано. Якщо будуть якісь зміни, то уряд ухвалить рішення - і вас сповістять про це", - сказав прем'єр журналістам.

Тим часом Михайлович категорично заявила, що проект призупиняють.

"Доки не завершаться переговори Болгарії з Брюсселем і ЄС з Росією, ми простоюватимемо. Або доки Росія не змінить позицію. У будь-якому разі результат обох сценаріїв означає відтермінування робіт в нашій країні", - сказала Михайлович.

Напередодні голова болгарського уряду Пламен Орешарський постановив призупинити всі роботи в рамках проекту "Південний потік" у Болгарії. За його словами, це рішення діятиме до завершення розгляду в Європейській комісії, де вважають, що цей проект не відповідає антимонопольним нормативам ЄС. Нагадаємо, "Газпром" веде будівництво "Південного потоку" в обхід України по дну Чорного моря, щоб диверсифікувати маршрути постачання газу до Європи. Будівництво стартувало 7 грудня 2012 року в районі Анапи. Здавання в експлуатацію першої нитки заплановано на кінець 2015 року. Всього передбачається побудувати чотири нитки довжиною понад 930 кілометрів кожна.

Сербія - друга країна після Болгарії за маршрутом проходження "Південного потоку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram