ГоловнаСвіт

У школах Сирії ввели обов'язкове вивчення російської мови

У Москві Сирію вважають "форпостом РФ на Близькому Сході"

У школах Сирії ввели обов'язкове вивчення російської мови
Сирийские школьники
Фото: EPA/UPG

У школах Сирії ввели обов'язкове вивчення російської мови.

Про це 29 травня заявив голова Російської асоціації міжнародного співробітництва Сергій Степашин, повідомляє РИА Новости.

"Після нещодавнього візиту в Сирію віце-прем'єра уряду РФ Дмитра Рогозіна керівництвом країни ухвалено рішення про введення обов'язкового вивчання російської мови в усіх школах. Нас в Україні утискають, а ось вам приклад Сирії", - заявив Степашин.

Він також наголосив, що Сирія завжди залишалася "форпостом Росії на Близькому Сході".

У січні 2014 року міносвіти Сирії запропонувало ввести російську мову як другу іноземну. Передбачалося, що, починаючи з восьмого класу, учні зможуть вибирати між російською та французькою мовами. Крім того, в Сирії запроваджено обов'язкове вивчення англійської мови з першого класу.

Заява прозвучала на тлі пропозиції Москви надати допомогу в знищенні хімічної зброї в Сирії. Однак сирійський міністр освіти Хазван Альваз заявив, що нововведення обумовлене потребами освітнього процесу, а не політичними міркуваннями. За його словами, в сирійських школах зможуть почати викладати російську мову вже наступного навчального року.

Раніше в сирійських школах уже викладали російську мову нарівні з французькою та німецькою. Однак згодом ця практика була припинена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram