ГоловнаСвіт

Бендукідзе заявив про своє призначення радником Порошенка

Свої послуги радника президента пропонував і Саакашвілі

 Бендукідзе заявив про своє призначення радником Порошенка
Каха Бендукидзе
Фото: www.rferl.org

Колишній грузинський міністр, підприємець Каха Бендукідзе заявив про своє призначення радником обраного президента України Петра Порошенка.

Як повідомляє "Грузия Online", цю інформацію він підтвердив в інтерв'ю телеканалу "Руставі- 2".

За словами Бендукідзе, він уже взяв участь у спільному засіданні з радниками зі США та з Канади. "Ця нарада збиратиметься раз на місяць, і на ній обговорюватимуть нагальні питання української економіки", - заявив він.

Колишній міністр також зазначив, що Україна зараз у складному становищі й потребує допомоги.

"Я звертаюся до кожного громадянина Грузії з проханням максимально підтримати Україну, хто чим може, - сказав він. - Якщо я зможу чимось допомогти Україні, я, звичайно, буду дуже радий".

У минулому Каха Бендукідзе мав бізнес у Росії, був засновником холдингу "Об'єднані машинобудівні заводи". Після "революції троянд", яка сталася в Грузії, на запрошення нового президента Михайла Саакашвілі увійшов до уряду республіки. Він зайняв посаду міністра економіки, а потім перейшов на посаду міністра з економічних реформ. Після відставки у 2008 році деякий час очолював урядову канцелярію.

Про те, що колишній міністр може увійти до команди обраного президента України Петра Порошенка, повідомив раніше соратник останнього, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко. Він також розповів, що свої послуги радника запропонував колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Раніше діючий уряд Грузії рекомендував Петру Порошенку не зв'язуватися із Саакашвілі. Сам колишній президент, який після відставки перебрався до США, заявив, що формальну посаду займати не збирається, проте зазначив, що допомога з грузинського боку Україні вже надається. "Наша команда - десятки досвідчених грузинських реформаторів - вже працюють у Києві й інших містах України", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram