ГоловнаСвіт

МЗС Франції стурбоване ситуацією в Донецькій області

У Парижі вважають, що для стабілізації ситуації в Україні необхідне повне припинення насильства

МЗС Франції стурбоване ситуацією в Донецькій області

Керівництво Франції стурбоване ситуацією в Донецькій області, де в останні дні йшли запеклі бої між ополченцями і силовиками.

Про це заявив на брифінгу в середу, 28 травня, офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль.

За його словами, ситуація в Донецькій області, де вчора і в понеділок відбулися важкі бої, внаслідок яких, за даними української влади, загинули понад сто людей, залишається вкрай турботною.

За словами Надаля, для стабілізації ситуації та національного діалогу на Україні необхідне повне припинення насильства.

Нагадаємо, в понеділок у Донецьку йшли запеклі бої між проросійськими сепаратистами і українськими силовиками, гарячими точками стали аеропорт і залізничний вокзал. Прем'єр самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Бородай заявив, що в боях нібито загинули близько 100 бойовиків і мирних жителів, Донецька міськрада - про 40 загиблих.

Глава МВС України Арсен Аваков стверджує, що серед силовиків загиблих немає. Терористи відступили вглиб міста і зміцнилися в будівлях обласної адміністрації, управління СБУ та деяких інших.

Раніше в середу повідомляли про стрілянину в районі обласного управління СБУ, проте пізніше стало відомо, що вогонь припинився. Сепаратисти заявили, що збили в небі над Донецьком безпілотник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram