ГоловнаСвіт

Німецькі політики прокоментували обійми Путіна і Шредера

Спостерігачі вважають, що Путін використовував день народження Шредера в якості піар-ходу

Німецькі політики прокоментували обійми Путіна і Шредера
Шредер и Путин обнимаются
Фото: EPA/UPG

28 квітня колишній канлцер Німеччини Герхард Шредер святкував своє 70-річчя, куди в якості високопоставленого гостя було запрошено і президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомляє RT, незважаючи на те, що захід носив приватний характер, а сам Шредер вже давно пішов з німецької політики, вечірка з Путіним не обрадувала однопартійців колишнього федерального канцлера.

Урочистий прийом в Юсуповському палаці Санкт-Петербурга було організовано швейцарською компанією Nord Stream AG (керуюча газопроводом "Північний потік"), головою якої зараз є колишній лідер Німеччини.

Багато політиків вважають дії Шредера недоречними, проте деякі не приховують надію, що колишній німецький лідер переконав Путіна вплинути на вирішення конфлікту на сході України, оскільки вважається, що за заворушеннями в країні стоїть саме російський лідер.

За словами голови фракційної групи ХДС (Християнсько-демократичний союз) Герди Хассельфельд у бундестазі, фото з обіймами Шредера і Путіна її неприємно здивувало. "Я вважаю, що йому слід було б подбати про зниження напруженості в Україні", - підкреслила вона.

Володимир Путін і Герхард Шредер обіймаються
Фото: EPA/UPG
Володимир Путін і Герхард Шредер обіймаються

Голова фракції ХДС/ХСС (Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз) Фольдер Каудер, в свою чергу, заявив, що "з точки зору ситуації, що склалася, допомоги в цих діях я не бачу".

На думку голови фракції СДПН (Соціал-демократична партія Німеччини) в бундестазі Томаса Оппермана, Шредер "не упустив можливості звернутися до совісті Путіна, щоб той теж активно діяв".

Тим часом, спостерігачі вважають, що день народження Шредера - для Путіна лише піар-хід, оскільки колишній канцлер не має якогось значного впливу.

Нагадаємо, 19 травня Путін вкотре наказав відвести російські війська від України. За останніми даними, значна частина російських військ залишається біля кордону з Україною, хоча раніше повідомляли про початок відведення військ РФ від українського кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram