ГоловнаСвіт

Визнання Росією виборів в Україні стабілізує ситуацію, - експерт

Захід сподівається, що Москва відмовить ДНР та ЛНР у приєднанні до РФ

Визнання Росією виборів в Україні стабілізує ситуацію, - експерт
Фото: horoshienovosti.com.ua

Майбутні президентські вибори в Україні здатні зіграти важливу роль у справі політичної стабілізації країни за умови, що Росія визнає результати голосування.

Про це заявив в інтерв'ю німецькій медіакомпанії Deutsche Welle уповноважений уряду ФРН зі співпраці з Росією, країнами "Східного партнерства" та Центральної Азії Гернот Ерлер.

"Вибори мають вирішальне значення для подальшого розвитку ситуації. Обрання легітимного президента України може зіграти важливу роль для стабілізації країни. Якщо вибори пройдуть за правилами, то обраного главу держави повинні будуть визнати по всій Україні", - сказав Ерлер, зазначивши, що після їх проведення "потрібно подивитися, чи визнає Москва результати виборів нового президента, чи визнає його законність і легітимність".

За словами Ерлера, у випадку визнання Росією українських виборів, західні партнери очікують від російської влади продовження діалогу та "чіткого сигналу" стосовно проросійських сепаратистів у Донецькій та Луганській областях.

"Чи є у цих регіонів і справді шанс бути приєднаними до Російської Федерації? Досі Росія не дала чіткої відповіді на таке прохання. Якщо Москва відмовить сепаратистам, то це стане важливим кроком на шляху до деескалації та розрядки ситуації", - сказав Ерлер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram