ГоловнаСвіт

ЄС поскаржився на Росію в СОТ через мита на автомобілі

Це вже третій позов ЄС на РФ у рамках СОТ

Євросоюз подав проти Росії позов у Світову організацію торгівлі через антидемпінгові ввізні митні збори, які РФ застосовує до ввезених легких комерційних автомобілів з Німеччини й Італії, повідомляє 21 травня ИТАР-ТАСС.

У ЄС заявили, що антидемпінгові мита Росії не сумісні з нормами СОТ.

Згідно з правилами СОТ, сторони матимуть 60 днів, щоб провести консультації, після чого, якщо питання не буде залагоджено, Брюссель має право зажадати сформувати спеціальну групу експертів.

За даними Асоціації європейського бізнесу, 2013 року в Росії було продано 16 тисяч комерційних автомобілів Volkswagen і більш ніж п'ять тисяч Mercedes-Benz. При цьому група "ГАЗ" реалізувала 82 тисячі машин.

Зараз на території РФ діють кілька підприємств з виробництва комерційного автотранспорту. Зокрема, відбувається складання автомобілів Ford Transit.

Це третій позов ЄС до Росії в рамках СОТ, до якої РФ приєдналася в серпні 2012-го. Перше розслідування було розпочато торік стосовно утилізаційного збору на автомобілі іноземного складання, а на початку квітня ЄС подав позов проти РФ у зв'язку із забороною постачання свинини з Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram