ГоловнаСвіт

Петиція про визнання Росії "спонсором тероризму" набрала необхідні 100 тис. підписів

Адміністрація президента США має дати офіційну відповідь на документ

Петиція про визнання Росії "спонсором тероризму" набрала необхідні 100 тис. підписів

Петиція про визнання Росії "державою-спонсором тероризму" за три дні до завершення голосування зібрала 100 тис. підписів, необхідних для обов'язкового розгляду її в адміністрації президента США.

Текст петиції розміщено на ресурсі "We the People" офіційного сайту Білого дому, повідомляє Укрінформ.

Зараз адміністрація Обами повинна дати офіційну відповідь на документ. Втім, це жодним чином не зобов'язує її приймати рішення відповідно до змісту цієї петиції. Як повідомили Укрінформ поінформовані джерела, щонайменше "адміністрація Білого дому може зробити заяву, що така реакція громадянського суспільства свідчить про реальний стан речей".

У разі, якщо Росію таки визнають "спонсором тероризму", до неї автоматично буде застосовано пакет суворих санкцій. Вони стосуватимуться отримання допомоги від США, заборони торгівлі товарами військового призначення, жорсткого контролю над обігом продукції подвійного призначення, а також інших обмежень у торгово-фінансовій сфері.

У список таких країн у свій час вже потрапили Іран, Куба, Сирія і Судан.

Петиція була розміщена на сайті Білого дому 23 квітня. Протягом місяця, до 23 травня, вона відкрита для збору підписів людей, які підтримують цю ідею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram