ГоловнаСвіт

РФ проведе військові навчання за участю бойової авіації в день виборів, 25 травня

У міноборони РФ заявили про проведення конкурсу різних родів авіації ВПС Росії

РФ проведе військові навчання за участю бойової авіації в день виборів, 25 травня
архив
Фото: www.president.gov.ua

У ВПС Росії заявили про готовність провести військові навчання за участю бойових літаків і вертольотів біля українських кордонів у день президентських виборів в Україні 25 травня.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу міноборони РФ.

"В об'єднаннях Військово-повітряних сил Росії завершився відбір кращих льотних екіпажів для участі у професійному конкурсі "Авіадартс-2014", який пройде з 21 по 27 травня на базі Липецького авіацентру та полігону Погонове (Воронезька обл.)", - цитує повідомлення ТСН.

У міноборони РФ повідомили, що до участі в конкурсі залучають 71 екіпаж різних родів авіації ВПС Росії. У заході буде задіяно авіаційну техніку оперативно-тактичної, армійської, військово-транспортної та далекої авіації, це літаки Су-25СМ, Су-25, МіГ-29СМТ, МіГ-29, Су-27СМ, Су-27, Су-24, Су-34, Іл-76МД, Ту-22М3 і вертольоти Ка-52, Мі-24, Мі-28Н, Мі-8МТ, Мі-8МТВ5.

Учасники конкурсу змагатимуться з фізичної, теоретичної підготовки, повітряної навігації, техніки пілотування і бойового застосування залежно від роду авіації. Під час практичного застосування авіації льотчики визначать кращих у точності стрільби некерованими авіаційними ракетами, а також з авіаційних гармат по наземних цілях. Екіпажам також доведеться здолати систему протиповітряної оборони, представлену новітнім зенітним ракетно-гарматним комплексом "Панцир-С" і зенітною ракетною системою С-300. Змагання пройдуть під керівництвом головнокомандувача Військово-повітряними силами РФ генерал-лейтенанта Віктора Бондарєва.

Нагадаємо, раніше у вівторок у міноборони РФ заявили, що російські війська отримали наказ відійти від кордонів з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram