ГоловнаСвіт

РФ передає Україні ще п'ять кораблів із ​​Криму

У портах Криму залишається близько 30 українських суден

Росія передає Україні ще п'ять кораблів, що раніше входили до складу національних ВМС.

Про це у вівторок, 20 травня, повідомляє РИА Новости з посиланням на учасника російсько-українських переговорів, депутата законодавчих зборів Севастополя Дмитра Беліка.

Після анексії Криму Росією Москва і Київ домовилися, що з півострова будуть виведені і передані Україні кораблі, що раніше входили до складу національних ВМС.

Їхньої загальної кількості не уточнювали, але відомо, що до сьогодні Україні передали 38 кораблів і суден. На момент проведення референдуму в портах Криму налічувалося більш ніж 70 українських суден.

"Сьогодні три буксири будуть виведені зі Стрілецької бухти, а також тральщик і рейдовий катер виведуть із бази Новоозерна. Ті кораблі, які вони просять, сьогодні-завтра отримають", - сказав Белік.

За його словами, кораблі передають за "вже відпрацьованою схемою": "Буксири Чорноморського флоту доводять їх до територіальних вод, де на кораблі пересідають українські екіпажі".

Паралельно Росія передала Україні інше озброєння, дислоковане в Криму: на кінець квітня було передано понад 400 одиниць озброєння і військової техніки, зокрема бронетехніку й авіацію.

Раніше міноборони РФ заявляло, що готове передати Україні всю військову техніку з Криму до червня 2014 року.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram