ГоловнаСвіт

Міноборони РФ: війська отримали наказ відійти від кордонів з Україною

У відомстві заявили про завершення зимових військових навчань

Міноборони РФ: війська отримали наказ відійти від кордонів з Україною
архив
Фото: mil.gov.ua

Російські війська, зосереджені біля кордону з Україною, отримали наказ міністра оборони РФ Сергія Шойгу повернутися в пункти постійної дислокації. Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на прес-службу Міністерства.

"Після завершення навчання, в польових умовах на віддалених полігонах, підрозділи здійснять марші, які пройдуть комбінованим способом: спочатку своїм ходом до станцій навантаження, а потім залізничним транспортом в пункти постійної дислокації", - йдеться в повідомленні.

Заначається також, що зараз у районах проведення планових польових виходів командири уточнюють маршрути і порядок висування на станції вантажування, особовий склад займається демонтажем наметових таборів, вантаженням устаткування, матеріальних засобів і формуванням колон автомобільної та бронетанкової техніки.

У прес-службі пояснили, що військовослужбовці в польових умовах у складі штатних підрозділів здали заліки за планом контрольних перевірок за зимовий період навчання. "Мотострілкові, танкові, артилерійські, інженерні, розвідувальні та інші підрозділи виконали весь комплекс навчальних заходів відповідно до плану бойової підготовки на віддалених полігонах у зазначених областях", - заявили в оборонному відомстві РФ.

Окрім того, в Міноборони пояснили, що, відповідно до нормативних документів відомства, річний навчальний цикл складається з двох періодів навчання: 31 мая закінчується зимовий та 1 червня починається новий, літній. "Всі плани бойової підготовки на рік формуються і уточнюються в листопаді місяці до початку навчального року, який починається 1 грудня", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, напередодні Путін знову наказав відвести російські війська від України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram