ГоловнаСвіт

Медведєв відмовився дати гарантії територіальної цілісності України

За словами прем'єра РФ, зараз головне завдання Москви - "заспокоїти ситуацію"

Медведєв відмовився дати гарантії територіальної цілісності України
Медведев

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю телеканалу Bloomberg заявив, що Росія ніколи не брала на себе зобов'язань щодо збереження територіальної цілісності України, а відповідно не може і не збирається давати жодних гарантій. Стенограма інтерв'ю опублікована у вівторок, 20 травня, на сайті уряду РФ.

"Ми виходимо з того, що найголовніше завдання - заспокоїти ситуацію на території України, не гарантувати щось комусь, а заспокоїти цю ситуацію", - заявив він, відповідаючи на питання журналістів про те, чи може Москва гарантувати, що Луганська і Донецька області не увійдуть до складу Росії.

При цьому Медведєв заявив, що країни Заходу самі повинні дати низку гарантій, зокрема, про те, що не стануть втручатися у внутрішні справи країни, а також що не домагатимуться приєднання України до НАТО. Однак, зазначив прем'єр, українці повинні отримати гарантії в першу чергу від Києва, а для цього необхідний діалог.

"Українська влада повинна прогарантувати своєму народу, що на сході буде спокійно, що вона не застосовуватиме важку техніку, включаючи танки і літаки, вертольоти, проти своїх людей. Ось що необхідно прогарантувати, сісти за стіл переговорів і говорити про майбутнє, яким чином воно бачиться і владі Києва, і людям, які живуть на сході", - зазначив Медведєв.

Як повідомляли раніше, в цьому самому інтерв'ю Медведєв назвав пропагандою чутки про те, що Москва хоче приєднати яку-небудь частину України.

Нагадаємо, 11 травня в Донецькій і Луганській областях пройшли "референдуми" про їх відокремлення від України, на яких більшість людей, що голосували, нібито виступили на підтримку незалежності від України. Керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки після плебісциту оголосило про намір увійти до складу Росії. Тільки Кремль визнав результати псевдореферендуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram