ГоловнаСвіт

Медведєв: чутки, що РФ хоче приєднати схід України - пропаганда

Прем'єр стверджує, що Росія "жодних частин України до цього не анексувала"

Медведєв: чутки, що РФ хоче приєднати схід України - пропаганда
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв назвав пропагандою будь-які твердження про намір РФ приєднати до себе яку-небудь частину України, повідомляє 20 травня РИА Новости.

За його словами, порівняння з ситуацією в Криму недоречне.

"Що стосується усіляких гіпотез про те, що Росія хотіла б якісь додаткові землі до себе приєднати, то це не більше ніж пропаганда. Я навіть не хочу це коментувати. Найголовніше - заспокоїти ситуацію всередині України. Ми ж бачимо, що там відбувається, там, по суті, громадянська війна. Ось над чим всі ми повинні думати", - заявив Медведєв в інтерв'ю агентству Bloomberg.

Глава уряду підкреслив, що російська позиція полягає в тому, що "ми жодних частин України до цього не анексували", а щодо Криму "ситуація геть інша". Він стверджує, що півострів увійшов до складу Росії за підсумками невизнаного референдуму, на якому була проголошена його незалежність. "Це абсолютно окрема і особлива історія", - зазначив він.

Нагадаємо, 16 березня в Криму пройшов референдум про статус автономії, на якому понад 96% громадян нібито висловилися за входження Криму до складу Росії. 21 березня президент Росії Володимир Путін підписав федеральний конституційний закон про вступ Криму до складу РФ і утворення в країні двох нових суб'єктів. Документ було ухвалено Держдумою 20 березня і наступного дня схвалено Радою Федерації. Разом із законом Путін затвердив ратифікацію договору "Про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення в складі РФ нових суб'єктів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram