ГоловнаСвіт

Медведєв: Росія витримає будь-які санкції

Прем'єр РФ допускає, що деякі "західні обмеження можуть бути досить болючими"

Медведєв: Росія витримає будь-які санкції
Медведев

У Росії є різні заходи у відповідь на можливі економічні санкції Заходу, заявив у вівторок, 20 травня, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв і зазначив, що за будь-якого розкладу в економіці РФ соцзобов'язання будуть виконані. Про це повідомляє РИА Новости.

"З урахуванням того, що про ці санкції багато говорять, безумовно, ми різні сценарії розглядаємо. Жоден з цих сценаріїв не є катастрофічним для економіки нашої країни, хоча, звичайно, якісь обмеження можуть бути досить болючими", - сказав Медведєв в інтерв'ю телеканалу Bloomberg.

За словами прем'єра, жодних сумнівів немає в тому, що Росія витримає абсолютно будь-які санкції.

"Питання тільки в тому, що від цього отримають Сполучені Штати Америки, що від цього отримає весь світ, який ледве-ледве оговтався від тієї кризи, яка всіх нас загалом застигла 2008 року. До речі, першопричина якої знаходилася в Сполучених Штатах", - зазначив Медведєв.

Він відмовився будувати гіпотези щодо того, якою буде російська реакція.

"Можу вам сказати одне: безумовно, у нас є план дій залежно від того, як розвиватиметься ситуація, але якщо говорити про поганий розвиток подій, то, незважаючи на те, що я сказав, що ми противники будь-яких санкцій, звісно, в наборі заходів у відповідь є не тільки заходи щодо загального поліпшення ситуації в нашій економіці, але і заходи, які можуть бути спрямовані щодо відповідних держав", - заявив Медведєв.

Однак, глава уряду, впевнений, що російська економіка в будь-якому випадку вистоїть. "У будь-якому випадку можу сказати так: всі соціальні зобов'язання, які ми брали на себе перед своїм народом, ми в будь-якому випадку будемо виконувати, навіть якщо будуть діяти які завгодно санкції. У цьому немає жодних сумнівів: Росія - багата країна, і ми здатні контролювати розвиток ситуації", - підкреслив глава уряду.

Нагадаємо, напередодні Швейцарія ввела санкції щодо ще 13 осіб через ситуацію в Україні. У список увійшли російські чиновники, представники південного сходу України, а також компанія "Феодосія" і "Чорноморнафтогаз".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram