ГоловнаСвіт

США не побачили відведення російських військ від українського кордону

Держдеп нагадав, що це вже друга така заява

США не побачили відведення російських військ від українського кордону

США констатують відсутність відведення Збройних сил Російської Федерації від українського кордону.

Про це сказала представник Державного департаменту США Дженніфер Псакі під час брифінгу у Вашингтоні (США), трансляція якого велася на сайті Держдепу.

"Нічого не змінилося, ми досі не бачимо жодних доказів таких пересувань. Я хотіла б нагадати вам, що схожа заява була зроблена минулого тижня, і ми не бачили жодних доказів пересувань на той момент", - сказала Псакі, коментуючи заяву президента Росії Володимира Путіна про повернення російських військ на постійні місця дислокації.

Щодо цього вона зазначила, що Росія надає підтримку тим силам, які перебувають уздовж українського кордону, що викликає велике занепокоєння у США.

На закінчення вона повторила, що, незважаючи на коментарі російської влади, нічого не змінилося.

Нагадаємо, 19 травня Путін дав команду міністру оборони Сергію Шойгу повернути війська, які брали участь у навчаннях на кордоні з Україною, в місця постійної дислокації.

Як повідомляли, 7 травня Путін заявив, що Росія вже відвела свої війська від кордону з Україною, і тепер вони перебувають там, де проходять регулярні навчання. Після цього влада США оприлюднила нові супутникові фотографії, які свідчать, що російські війська досі перебувають біля українського кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram