ГоловнаСвіт

США розглянуть введення ембарго на російське озброєння

Йдеться про згортання контрактів з "Рособоронекспортом"

 США розглянуть введення ембарго на російське озброєння
Фото: www.tatar-inform.ru

У Сенаті Конгресу США 15 травня представлений законопроект, спрямований на згортання поточних контрактів з російською компанією "Рособоронекспорт" та заборону укладення з нею нових угод.

Документ отримав назву "Акт про введення ембарго на російське озброєння 2014", повідомляє "ИТАР-ТАСС".

Автори законопроекту - сенатори Ден Коутс, Джон Корнин та Річард Блументал - зазначають, що їхня мета - посилити тиск на Росію у світлі останніх подій в Україні. Ця ініціатива також забороняє укладання контрактів з будь-якими американськими або іноземними компаніями, що співпрацюють з російським експортером озброєнь.

Американські законодавці вже не раз пропонували ввести санкції проти держкомпанії РФ, що займається експортом озброєнь, яку вони звинувачують у постачанні зброї до Сирії та Ірану.

"Ця конкретна економічна санкція завдасть серйозної шкоди російським інтересам без шкоди американській економіці", - сказав один з авторів проекту сенатор Коутс.

Нагадаємо, 4 березня США припинили торгове і військове співробітництво з Росією через ситуацію в Україні. Крім того, низка європейських країн призупинили військову співпрацю з Москвою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram